Vi gick ner på restaurang A Pazziola utanför hotellet och gick in i den tomma lokalen och sa att vi hade beställt bord och de såg ut som att vi var från en annan planet men det berodde nog mest på att hon inte förstod engelska så jag frågade en annan servitris om hon kunde engelska och hon visade med handen att det fanns nog en sådär 25-30 ord i hennes vokabulär. Men vi lyckades komma fram till att vi ville och fick sitta ute och äta så vi satte oss och fick varsin meny och en vinlista. Vi tog båda varsin köttbit med ruccola coh till det öl och cola och en flaska vatten. När vi satt och väntade på maten så började vi spekulera i om det skulle komma något till köttet men utgick från att det borde göra det eftersom det inte fanns några tillbehör i menyn. Men det visade sig vara oinfriade förhoppningar men vi orkade inte styra upp det på italienska/teckenspråk utan åt vårat kött och lite strimlad sallad och konstaterade att det varit toppen med något till för köttet var riktigt gott och ganska mycket så mättas å fortsatte vi därifrån och tänkte gå vidare och kanske ta kaffe och något mer på annat håll. Och de 30% rabatt jag blivit lovad på nätet insåg jag ju att jag aldrig skulle få men det är väl sånt som händer och efter lite traskande utan att hitta något lockande så gick vi tillbaka till vårat relativt svala rum och satte oss och spelade kort någon timme innan det var dags att göra sig i ordning för kvällen vid drygt 11.
Blogg
Onsdag eftermiddag Milano
15.07.2015 18:48Vi strosade snett över gatan vi 9-tiden för att få lite frukost, vilket blev juice/kaffe och croissant, innan vi drog oss in mot stan för att kolla in stan lite närmre Vi hade ett bord beställt på kl. 13 Nerino dieci trattoria som enligt Tripadvisor ska vara Milanos näst bästa restaurang så fram till dess så drev vi runt och tittade lite i affärer (som såg ut att ha bra ac), köpte och drack någon flaska vatten. Vi var inne i gallerian domen men inte in i någon av butikerna och det var en ganska fin byggnad. Mina fötter visade sig inte vara helt kompatibla med mina skor och den här värmen så vi slank in på ett apotek och köpte Compeed som jag satte på hälarna vid en bänk. Till slut blev det då dags att bege sig till trattorian som visade sig vara en fräsch rätt så clean restaurang med många kypare och en hög nivå på servicen. Micke tog bucchatini med bacon som första rätt och sedan en hamburgare där allt kom för sig så att man fick plocka ihop den som man ville, och själv tog jag svarta nudlar med musslor och till huvudrätt grillad tonfisk med potatis, ost, lök och bacon till. Det blev också 2 karaffer med vatten ochcola respektive vin till detta.Efter det var det dags att promenera lite till för att plåga mina fötter ytterligare och gick så sakteliga tillbaka till hotellet för att sätta igång luftkonditioneringen så att det skulle vara lite behagligt när vi kom hem på kvällen. på rummet passade vi på att kolla mail och liknande och googla restaurangen utanför hotellet för att se om det var ett middagalternativ, då fick vi erbjudande om att boka ett bord och få 30% rabatt på a la carten och drycker om vi bokade bord så det gjorde vi till 19:30. Det blir mycket äta och dricka på semestern känns det som så det är tur att man går en del också åtmnstone de dagar man inte sitter i bilen så länge.
Tisdag kväll Milano
14.07.2015 23:39Vi packade och gjorde oss i ordning innan vi gick ner och åt en som alltid bra hotellfrukost för att sedan bara kunna checka ut och gå ner i garaget och hämta bilen för att styra kosan söderut igen. Efter lite kryssande så kom vi så ut ur Metz och åkte några mil innan det var dags att tanka igen. Sen passerade vien del vägtullar med väldigt olika avgifter från €1:70 till nästan €50 vilket tack och lov bara var på ett ställe. Så småningom så kom vi in i Schweiz och ett fantastiskt alplandskap med höga berg, djupa dalar och en massa tunnlar mer eller mindre långa, på dessa vägar rullade vi så in till Liechtensteins huvudstad Vaduz. Det visade sig vara en liten stad med mycket konst och ett stort konstmuseum vilket inte konkurrerade ut våra tankar på lunch som blev den minst prisvärda hittills på resan. Som om inte det räckte så åkte kameran i backen och ville inte riktigt fungera efter det så det får vi försöka lösa på ett eller annat sätt. När magen fått sitt så satte vi av mot Milano och hotell Palladio vilket vi anlände till strax efter 7 och fick parkeringsplats precis utanför porten så vi checkade in, kollade rummet, badrummet som låg mitt över hallen från vårtrum och hur pass wifin fungerade. Det var i stort sett till belåtenhet även om man är bortskämd med snabbare internet än vad vi haft hittills.Sen tog vi en promenad och på vägen såg vi en argentinsk restaurang som vi vände och gick tillbaka till och fick i oss litet gott kött, öl. cola och kaffe. Och vatten för det var varmt i Milano. Väl tillbaka på rummet började Micke googla vad som kunde vara problemet med kameran men lyckades inte lösa allt. Vid midnatt var det så dags att få vår skönhetssömn.
Måndag kväll Metz
13.07.2015 22:42Vi styrde ut från hotellgaraget och via en mack för tankning så for vi vidare söderut. När vi svängde ut på A1 så sa GPS:en att nu var det 42 mil till vi skulle svänga av från den vägen så det var bara låta däcken rulla. Efter några timmar så kände vi att det var dags för en bensträckare och chaufförsbyte. Det blev även lunch på ett litet hotell/restaurang där Micke tog schnitzel och jag korvbricka med lite olika korvar och grillade grönsaker. Då hoppade Micke in bakom ratten och vi styrde mot Luxemburg i ett ibland regnigt väder och ibland uppehåll, det som dock var glädjande var att varnngslampan slocknat så antingen hade bilen självläkt eller så har den lampan lagt av. Till slut var vi i Luxemburg och kunde sträcka på benen igen och köpa lite snacks och dricka innan jag började köra sista sträckan in till Metz. Väl där så gick vi in på Kyriad hotell och träffade en glad fransos som förklarade var vi skulle köra ner bilen och gav oss rumsnyckel och sa att det var ett stort sällskap som skulle ha frukostmatsalen från 6:30 till 8:30 dagen därpå så det var säkert lugnare efter det. När packningen var på rummet så gick vi ut för middag och hamnade på Ascarlasom var en liten mysig restaurag där jag tog Tagliatelle arabbiata och Micke en carbonara, båda var goda och vi lämnade stället nöjda och stannade till i baren på hotellet och tog kaffe och calvados respektive gin och tonic. Sen upp på rummet och uppdatera sig lite med vad som hänt. Djurgården åkte ner och hämtade 3 poäng i Helsingborg var väl det viktigaste.Så smånngom började klockan närma sig midnatt och det blev dags att kalla på John Blund.
Måndag morgon Hamburg
13.07.2015 09:15Klockorna var ställda på 7 men jag vaknade vi 5:40 så jag passade på att köra en knapp timme i gymmet som var ganska fräscht men inte hade så myckt lösa vikter. Däremot löpband, crosstrainers och cyklar både inne och ute på terrassen och några maskiner. Gick sen ner och väntade på att klockan skulle bli 7 så att vi kunde göra oss i ordning för att gå ut och få lite frukost i magarna då vi valt bort hotellets alternativ. Vi gick ner mot centrum igen och när vi passerade Alex som vi åt lunch på igår så blev klockan 8 och de öppnade, det tog vi som ett tecken på att där borde vi gå in och det gjorde vi rätt i för det var en stor fräsch frukostbuffe för €9:40 som gjorde oss mätta och nöjda och vi gick till hotellet för att packa ihop våra saker, checka ut och bege oss mot Metz.
Söndag kväll Hamburg
12.07.2015 22:42Sagners bistro var stället vi bokat middagsbord på så vi drog iväg med tunnelbanan S1 till Hamburg hauptbanhof och därifrån buss M6 till Graumannsweg och därifrån var det 1 minuts promenad till Barcastrasse där restaurangen låg. Det var en väldigt liten lokal med kanske 6-7 bord och vi hade ju inte behövt boka visade det sig. vi slog oss ner vid ett av fönsterborden och fick menyer med rätt så få rätter så vi bestämde oss ganska snabbt för plattfisk till mig och schnitzel till Micke och öl resp. cola till det. Efter att först ha fått varsin starter bestående av melon såkom det 2 rikligt fyllda tallrikar med vår mat som var riktigt bra och lättrensad fisk var ju inte det sämsta. Även om vi blev mätta så fanns det ändå plats för lite efterrätt, det blev glass med hallon och chokladsås till den ena och den andra tog en irish coffee. 2 timmar flöt på ganska snabbt och sen gick vi tillbaka till bussen och åkte till centralen igen och tog tunnelbanan till Reeperbahn för att kolla in hur det var på kvällen under en promenad tillbaks till hotellet. Det var mindre kommers än vad jag trott och bara några ställen som försökte ropa in oss för att se liveshows och träffa tjejer. Så vid 23 var vi åter på rummet för att kolla lite mail och sociala medier på det risiga internet som hotellet erbjuder. Men en ganska lång och händelserik dag tog så slut innan det var dags för kudden så att vi skulle orka upp på måndagen för att ta oss till Metz.
Hamburg söndag eftermiddag
12.07.2015 16:35I morse tog vi tunnelbanan till Hamburg fishmarkt som var ett väldigt märkligt ställe med en salig blandning av besökare. Många som tog ett par sista öl innan de gick hem, eller drinkar eller 5-liters hinkar med Sangria och ett gäng långa sugrör som man kunde köpa för €15. Och så en hel del turister, mest tyska, som var där för att titta bara. Det var ett coverband som stog på en scen i kortändan och spelade för de som orkade dansa och sjunga med. Utanför var det en stor marknad med frukt, grönsaker och växter framförallt men även en del krimskrams, souvenirer t-shirts och liknande. På väg därifrån stannade vi och åt frukost på Dock 14, det blev Maxi komplet för oss båda, som var bröd, smör, olika charkuterier och ostar, lite melon, marmelad, honug och croissant. Sen gick vi tillbaka till hotellet och hämtade våra jackor då vädret såg lite tveksamt ut och fortsatte sedan förbi och åt andra hållet till centrum och den lilla sjön mitt i stan. Vi gick runt ena delen av sjön och stannade till här och var och fotade och kollade in vad som fanns, alla butiker var dock söndagsstängda och när vi kom runt så var det dags för lunch som blev på Alex. Micke tog burgare vilket han tyckte var lämpligt i Hamburg och själv tog jag kyckling med ris. Och några grymt starka chilifrukter. Troligen typ färsk piri-piri. Drack gjorde vi också, jag veteöl och Micke hallonmojito. Sen bestämde vi oss för att gå till rummet ett tag och byta lite kläder och kanske lämna fotoväskan innan vi gav oss ut för kvällens aktiviteter.
Lördag kväll Hamburg
11.07.2015 22:14Vi började med att åka söderut och första stoppet blev Örkelljunga där vi köpte varsin kaffe att ha till de medhavda mackorna. Efter att mackorna tagit slut så satte vi av igen och styrde mot Köpenhamn. En liten varningslampa hade då tänts i bilen men inte den röda lampan som ska lysa om det är allvarligt så vi for vidare. Där körde vi ner till Nyhavn coh tog en liten promenad/bensträckare innan vi satte oss på restaurangen Nyhavn 17 och beställde in mat och dricka och satt och mådde ganska gott i den stekande solen. Lunchen smakade bra och då den var uppäten försökte vi med Micke bakom ratten ta oss ut ur Köpenhamn men med vägarbeten och byggen överallt så var det lättare sagt än gjort men till slut så var vi på väg mot Rödby och det rullade på bra tills vi hade en knapp mil kvar för då tog det stopp och vår färjas avgångstid passerades med råge då 6-7km tog c:a 3 timmar men vi fick köra ombord rätt snabbt så det var nog någon form av ordning att vi som hade bokade fick köra på först även om det var på senare färjor. Så kl. 8 (3 timmar sena) rullade vi så av i Puttgarden för den sista sträckan ner till Hamburg. GPS och trafik flöt på som det skulleså vid kvart i 10 kunde vi svänga ner i garaget under hotellet för incheckning och sedvanlig inspektion av rummet. Det såg bra ut och vi gjorde oss i ordning för att sova lite innan det blev dags att gå upp för att besöka Fishmarkt på söndag morgon.
Lördag morgon i Hästholmen
11.07.2015 05:51Igår blev det lite oplanerat på morgonen då GPS-en visade sig ha lagt av och vägrade starta. Efter att mest Micke men även jag suttit och pratat med supporten på Garmin, som när de inte lyckades med att lösa problemet lovade att skicka en ny som vi skulle ha inom 3 dagar, så tog vi vägen förbi Netonnet där vi köpt den. De hade naturligtvis rutinen att de måste skicka in den på felsökning innan de kan byta den mot en ny. Så vi köpte en ny och åker nu omkring med 2 varav en än så länge fungerar. Därefter vidare till Ryds glas i Södertälje för att gravera in regnumret i alla fönster utom framrutan vilket är ett försäkringskrav i länder som till exempel Vitryssland. Det var fixat på en halvtimme så sen vidare ner till Katarina där det blev mellis och lite laborerande med nerladdning av kartprogram och uppdateringar till GPS-en som inte visade upp några svaghetstecken.Efter middag satt vi och snackade ett tag och när klockan var 11 så gick jag och la mig mig vilket Micke gjort lite tidigare. Det tog ett tag att somna men vid halv ett slumrade jag nog in och när jag sen vaknade så trodde jag att klockan börjde närma sig 6:30 då vi tänkt gå upp men när jag efter en stund tittade så var den bara kvart i 5 så jag gjorde ett försök att somna om men vid halv 6 gick jag upp, bäddade och plockade ihop det vi jag spridit ut igår när vi kom hit. Plockade sen fram datorn för att skriva det här bland annat och nu väntar jag på att mitt ressällskap ska vakna om 20 minuter så att vi kan fortsätta vår resa. Han gjorde mackor igår så att vi kan sticka direkt och äta frukost på vägen.
,,
Planering inför resan
09.07.2015 13:49Idag är det första dagen på semestern och den kommer att innehålla mest planering och packning på schemat. Det gäller att ha med sig lagom med kläder och en massa spel att fördriva tiden med i bilen. Det blir mest frågesport och kanske lite korsord. Kortlek får man ju inte heller glömma. Dessutom måste man ju ha med sig lite olika grejer till bilen enligt (konstiga) regler i andra länder, som till exempel bogserlina, reflexvästar (till alla passagerare), första hjälpen-kudde och även dubbla varningstrianglar i en del länder. Frankrike har krav på att man har extra glödlampor och i Vitryssland får man inte åka omkring med smutsig bil. Så med detta i minnet borde vi klara oss på 2 mindre väskor var och kameraryggan.